I am You and You are Me

JOURNALOVE | magic mushroom


Opet sam je skratila, a rekla sam da neću ali ipak Njeno prisustvo značilo je moje odsustvo. Jednostavno to nisam bila ja. Sada je ponovo sve u najboljem (ne)redu. Dopada mi se ovako. U stilu bond devojke kako kaže moja najdraža ili u stilu magic mushroom  ( a ono jest glava mi dodje ko pečurkica sa ovom frizurom ) kako smo me prozvali šetajući našim novim dvorištem.

Kada ćeš ponovo pisati tvoje magične životne bajke? Ne znam, kad mi dodje - mislim dok se smejem. Previše si se nekako orjentisala na ove tvoje ozbiljne super- selfhelp - woman teme. Znam, ali to mi je poziv. Pozvali su me na ovu planetu da se time bavim. Pozvali su me da vas upoznam sa Tamjom.

E da, oduvek me je zanimalo zašto Tamja? Otkud to? Tamjan pa Tamja ili? Umire od smeha.
Da da, tamjan mi je bio u glavi da vas sve okadim zajedno sa sobom samom. Trebalo nam je to. Šalu na stranu, kad te već baš toliko zanima, Tamja je ime mog ne - fizičkog. Tamja je ime moje duše, onoga ko ja jesam. Tamja je dospela u fizičko - materijalni svet kako bi ga iskusila po ko zna koji put, ali sada u telu kome je po rodjenju dato ime Tamara. Tamja je prekretnica mog života koja je oduvek bila tu, čekajuci da je osvestim. Ona je moja prva i najvažnija spoznaja u ovom životu. Svako treba da osvesti “tamju” u svom životu. Od tada, kada sam je osvestila, se trudim da naučim da joj dopustim da kroz fizičku mene - Tamaru - živi i deluje nesputano. Nesputana egom, programima koje je fizički deo mene pokupio i usvojio kroz dosadašnje godine života. Tamja je razlog mog početka rada na sebi, mog svakodnevnog rada na ličnom razvoju. Razlog svih mojih promena. A sve to, jer znam da ima toliko toga da obavi, da prenese i doprinese ovom svetu..

Ti si definitivno najčudnija i najmagičnija pečurka u ovom univerzumu. Jasno, ne tvrdim ja za džabe da postojim tamo gde se duhovnost i kreativnost susreću. Ili ako vam je draže I exist where spirituality and creativity meet. 

U svakom slučaju ono čime se bavim najkraće rečeno zove se - život. No ipak da pojasnim. Moj cilj je da pomognem ljudima da ostvare pristup višim nivoima svoje ličnosti. Da posete i osvoje celokupno prostranstvo svoje svesti. Voljna sam da pomognem svakome ko je shvatio da šumu ne čini jedno stablo u koje, ispostavilo se, zuri godinama. Jer u suprotnom, osobi koja stoji ispred stabla i veruje da je ono jedino koje postoji, skoro je nemoguće objasniti da ako se samo malo odmakne od tog stabla, može ugledati čitavu šumu. Prelomni trenutak za odluku o promeni jeste upravo spoznaja da zurimo u stablo a da se nikada nismo zapitali - odakle ono uopšte tu? Postoji li još nešto osim njega? Ili u onoj manje prijatnoj varijanti kada spoznamo da nam je muka od zurenja u stablo, da ne možemo više tako i da mora postojati drugi način. 

Stablo i šuma ovde su samo slikovit primer razlike u načinu na koji svet vidi osoba sa prosečnim nivoom ličnosti i takvim stanjem svesti u odnosu na način na koji bi ga mogla videti kada ostvari pristup višim nivoima svoje ličnosti. To je moje primarno zanimanje i naravno da sam obuku za njega prošla, prolazim i prolaziću, čitavog svog života. Nisam terapeut, psiholog, psihijatar, ne radim na dijagnozama i lečenju istih, to prepuštam onima koji su se za to školovali. Mene je za moj poziv školovao život. Naravno da sam se, školujući se za ovo što sam danas, susrela sa osobama koje su meni bile profesionalni vodiči na mom putu tada, na čemu sam im beskrajno i doživotno zahvalna. Vreme koje vam neko posveti i svaka njegova reč zlata je vredna kada radite na sebi i razvoju svoje ličnosti. To je najbolje potrošen i zaradjen novac, ako mene pitate. Osećaj da vam je neko pomogao i da ste nekom pomogli ne poznaje materijalnu vrednost ali moje i vaše vreme je poznaje. Onaj ko je voljan da raste zna da novac ulaže upravo u resurse i ljude koji će mu na tom putu biti od pomoći. Zbog toga je važno osloboditi se iluzije da rešenja nema. Ima ga, samo je potrebno da se okrenete ka njemu. Da li će to biti knjiga, dve, deset, osoba od poverenja koja će vam biti vodič ili možda i jedno i drugo - stvar je samo i jedino ličnog izbora i volje. 

I tako dok ja držim predavanje on me opominje da sam ponovo prešla u ulogu superwoman, čujem vrati se čujem ostani. Jesam, šta ću kad sam strastvena po pitanju tema o životu i to o onom najboljem koji možeš da živiš. Onom koji i sama živim.

Samo moraš prvo da proveriš kako sebe vidiš, kako se doživljavaš, a zatim da odlučiš šta je to što tačno želiš..a kad odlučiš, onda samo ćuti sa drugima o tome i živi svoju odluku svakoga dana.

Eh to zvuči tako jednostavno kad ti izjaviš, ali mora tu ipak malo magije ili nekoliko razgovora jedan na jedan sa tobom. Svakako, razgovori su uvek dobrodošli a svoj termin možeš da zakazeš već danas ili da se o svemu više informišeš na sajtu ispod.

Comments

Abracadabra!