I am You and You are Me

TRAVELGRAM | PIROT - PIZZERIA MAMMA ROSSA


Nedelja je dan koji godinama nisam volela a s druge strane poslednje dve nedelje su mi jedne od lepših. Ova je osvanula sunčana i ne tako hladna, taman onakva kakvu volim. Jedini moj plan bio je da završim sve što je vezano za zatvoren prostor i izadjem napolje. Bez nekog posebnog cilja, da samo jednostavno upijam sunčeve zrake i čitam knjigu. Tamo negde na kraju pameti bila mi je misao kako bi bilo sjajno kada bih otišla negde van grada ( gde se pije limunada i jede čokolada okej i pizza ). Znate onu čuvenu - kakve su ti misli, takav ti je život - e ja u nju nikako nisam verovala, kad ono medjutim..

Za tili čas obrela sam se u busu, zatim u kolima i pravac Pirot. Ovo mi je drugi put u životu da sam se našla u tom gradu na istoku Srbije. Prvi put sam bila samo u prolazu ali zato ovoga puta dobih priliku da otkrijem mesto koje je ostavilo poseban utisak na mene. U pitanju je Pizzeria Mamma Rossa, za koju su verovatno bukvalno svi osim mene čuli ali eto ima nade i za malu Tamju. Pa tako reših da sa vama podelim svoje utiske o samom prostoru, ponudi hrane, detalje o outfitu koji sam nosila za tu priliku ali i ko stoji iza ovog divnog mesta. 


Ovo je samo delić ponude kada su pizze u pitanju i malo je reći da sam oduševljena činjenicom da u Pirotu gradu imate gde da pojedete Hawaii ili Tropicana pizzu dok ja u Nišu takvo mesto nisam pronašla ( ukoliko neko jeste molim da mi prosledi info ).  

Ono što sam imala priliku da probam jesu Hawaii i Četiri vrste sira i moram priznati da su obe bile po mom ukusu. Prva je blaga i u odnosu na srpsku kuhinju dodje kao predjelo ali zato druga nadoknadjuje sve. Moram reći da su obe u mom slučaju srednje veličine i da za dvoje komotno možete uzeti jednu veliku jer je srednja ipak mala za dvoje. A možete iskombinovati i dve srednje ukoliko volite raznovrsnost. Takodje ne mogu da ne pohvalim izbor začina koji dobijete a kojima možete personalizovati ukus pizze koju ste odabrali kao i soseva, od domaćeg kečapa ( koji sam probala i koji je, malo je reći, fantastičan ), preko čili sosa pa do nečega što bih rekla da je domaća ljutenica. 


Ono što nisam probala a imam u planu jeste novi specijalitet na meniju a u pitanju je Italiano vero pizza. Kako oni koji su zaslužni za njen nastanak vole da kažuČista dekadencija, potpuno ludilo ukusa. Priprema se na podlozi od crnog testa koje se pravi od vise vrsti brasna, a boju dobija dodavanjem mastila sipe(dakle bez veštackih boja). Podloga premazuje sosom od spanaća preko koga se slazu redom kackavalj, pančeta, sušeni paradajz, a posle pecenja sveza mocarela, čeri paradajz, rukola i balzamiko krema. 🤗🍅🇮🇹😊🍕🧀🇮🇹😄🍅

A izgleda ovako. 


Ali hajde da malo predahnemo sa hranom ( samo do dezerta naravno ) i vratimo se na enterijer i moj outfit za ovu priliku.

Prostor odiše spojem pirotske ali i italijanske tradicije. Kada udjete u prostoriju gazite pirotske ćilime a kada pogledate oko sebe skoro sve je ispisano na italijanskom. Iako prvi put tu, osećala sam se kao da nije tako, prijatnost energije u prostoru ali i čuvena srpska gostoprimljivost dovoljan su razlog da se ponovo vratite ovde, pa kad u sve to umešate i sjajno iće i piće ugodjaj je zagarantovan. 


Gospodja Sonja Stojanović pravi je umetnik u onome što radi a ono što je još bitnije jeste činjenica da je u svetu prepoznata i podržana u tome. 
Ovim putem koristim priliku da se njoj ali i njenom divnom suprugu zahvalim i kažem da mi je čast što sam ih upoznala. 


Outfit za ovu priliku došao je spontano kao što to obično i biva u mom slučaju ali se ispostavilo da se sjajno ukopio u celu priču.


Iiii pogodite čime se završava današnji post, naravno slatkišima. 
Odabir je pao na Cassato Cup i najsavršeniji italijanski Tiramisu koji sam probala u ovom delu naše lepe zemlje Srbije. 
Upozorenje: Nastavite sa skrolanjem samo ukoliko vam se trenutno ne jede ništa slatko ili u blizini imate čokoladu. 
A ja vas ljubim puno do sledećeg posta. <3
XoXo,
Tamja Pavlovic

Comments

Abracadabra!