I am You and You are Me

ART | Kako sam jutros otputovala u Azerbejdžan?

Probudih se jutros rano kao po običaju i prvo za šta se uhvatih beše telefon, naravno.
Živimo u takvom svetu da prvo zagrliš taj mali uredjaj pa tek onda osobu do sebe.
Loše, znam, zato i sama želim da menjam tu naviku no ovog jutra mi ta želja izgleda nije bila prioritet.

Prva od aplikacija koju otvaram je Instagram. Lutam po delu u kome izlaze stvari za koje Instagram smatra da bi me zanimale i zamisli, ovog jutra uspelo mu je da me odvede na profil koji me je oduševio a za koji nisam čula do sada. Znate da ovde volim da sa vama delim stavri koje me inspiririšu i oduševljavaju pa zbog toga reših da vam predstavim osobu koja stoji iza tog profila kao i njen rad.

Reč je o mladoj azerbejdžanki koja je oživela Diznijeve junake na ulicama Baku-a.
Ko je imao priliku da me malo bolje upozna već dobro zna koliko obožavam Diznijeve junake. Odrasla sam na njima a sada imam osećaj da sam ih volela više od barbika. I dan danas imam maniju zvanu kupovina garderobe sa njegovim junacima a o odlasku u Diznilend da i ne govorim, suvišno je. Ali da se vratim ja na temu današnjeg posta.

Gunel Hussainova ( Гюнель Гусейнова ) želela je da, kroz svoj projekat "Oni su ovde, pored..", pokaže svojim sugradjanima da svaki ugao Baku-a ima svoju lepotu, što često biva zanemareno. Heroji njene priče nisu ljudi već Diznijevi junaci koji su se zahvaljujući njenom talentu našli na ulicama Baku-a poput običnih smrtnika i time privukli pažnju na odredjena mesta u gradu.
Eto dobrog primera kako da oživimo turistička mesta u našoj zemlji i gradove u njoj.
Ideja ove mlade devojke podstakla me je da razmišljam o oblasti u kojoj sam postala sveži apsolvent odnosno o menadzmentu u turizmu i hotelijerstvu, zanimljive misli sam ugostila na tu temu ali o tome nekom drugom prilikom. 
Projekat mlade Guni svakako može i treba biti primer kako privući turiste u vaš grad i zemlju. Jer eto ko zna kada bi meni palo na pamet da istražujem baš Azerbejdžan da nije bilo nje. Hvala joj!

Inače moram da spomenem činjenicu da je Hussainova diplomirala na Univerzitetu za arhitekturu i gradjevinarstvo u Azerbejdžanu i tako postala arhitekta koji obožava umetnost, fotografiju i junake Volta Diznija.

U nastavku slede meni omiljene slike iz ovog projekta i toplo preporučujem da ostatak pogledate na njenom instagram profilu: guunii .
Izvor informacija: sputnik.az 


Da li ste i vi fan Diznijevih junaka, koji vam je omiljeni?


Do sledećeg posta voli vas i ljubi vaša T.

Comments

Abracadabra!